Следвайте Гласове в Полша възнамерява да превърне фразата Повече Америка в

...
Следвайте Гласове в Полша възнамерява да превърне фразата Повече Америка в
Коментари Харесай

Мотото на полското председателство на ЕС през 2025 г. ще бъде Повече Америка в Европа.

Следвайте " Гласове " в 
Полша има намерение да трансформира фразата " Повече Америка в Европа " в девиз на своето председателство на Европейския съюз през 2025 година Това съобщи президентът на Полша Анджей Дуда във вторник, говорейки преди двустранните диалози с американския си сътрудник Джо Байдън и членовете на неговата делегация.

Както напомни полският водач, страната му ще ръководи Европейски Съюз през 2025 година " Искаме - и даже ще приемем специфична резолюция по този въпрос на годишнината от участието ни в Европейски Съюз през май тази година - нашето председателство да се организира под мотото за подсилване на трансатлантическите връзки. Повече Америка в Европа, по-силни връзки на Европейски Съюз със Съединени американски щати, повече съдействие сред Европейски Съюз и Съединени американски щати по въпросите на стопанската система и сигурността ", сподели Дуда.
Според него трансатлантическите връзки " са от основно значение за сигурността и бъдещото развиване на европейския континент ".
Полският водач неколкократно благодари на Байдън за идването му в Полша и за необявеното му посещаване в Украйна в понеделник. Той съобщи, че " за поляците това посещаване е значимо от позиция на сигурността ".

" От една страна, то е доказателство за това какъв брой огромно значение Съединени американски щати отдават на нашата част от Европа, а въпреки това, в прочут смисъл за нас е и удостоверение, че действаме добре, че последните ни стъпки към Украйна, поддръжката за Украйна, изпращането на оръжия за Украйна, подпомагането на украинците, поддръжката по всички вероятни способи е верният път. И че тук имаме поддръжката на Съединени американски щати ", сподели Дуда.
Байдън дойде във Варшава късно вечерта в понеделник. Във вторник вечерта той ще изнесе тирада на територията на Кралския палат в историческата част на полската столица. В сряда ръководителят на Белия дом ще организира диалози с водачите на страните от " Букурещката деветка " (България, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния и Словакия). 
Източник: ТАСС
 
 
 
21 Фев 202336421 Фев 202372421 Фев 202335121 Фев 202338121 Фев 202349821 Фев 2023102КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани18 Фев 20231119007 Фев 2023149520 Фев 2023250618 Фев 2023914
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР